Als je er over nadenkt om naar Ethiopië te gaan, is het altijd goed om jezelf in te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast wil je natuurlijk alles uit die fantastische rondreis halen. Om je reis goed voor te bereiden, is het handig om je goed in te lezen voordat je naar dit prachtige, en vooral bijzondere land, reist. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over Ethiopië. Enne.. wist je trouwens ook dat je onwijs goed kunt wandelen in Ethiopië?
Hoe is het klimaat in Ethiopië?
Het klimaat in Ethiopië is gematigd. Hoe meer je de hoogte in gaat, hoe lager de temperaturen (wisselend gemiddeld tussen de 5 en de 21 graden). Hoe lager de gebieden, hoe hoger de temperaturen, welke op kunnen lopen tot 30 en zelfs 40 graden. Nóg hogere temperaturen vind je bij de Danakil Depression, de heetste plek ter wereld.
Wat is de beste reistijd in Ethiopië?
Het is het beste om het regenseizoen te vermijden. Dat betekent dat de maanden januari, februari, oktober, november en december de beste en mooiste maanden zijn om van je rondreizen naar Ethiopië een succes te maken. Onthoud wel dat dit een algemeen beeld is. Ethiopië is een groot land, met veel verschillen. Per regio en vooral per nationaal park, gelden weer andere temperaturen.
Voor Addis Abeba geldt over het algemeen dat de beste maanden november tot en met februari zijn. In deze maanden vermijd je de ergste hitte en heb je de minste kans op neerslag. Voor het Simiengebergte is de beste reistijd van november tot en met januari, omdat je dan de minste kans hebt op neerslag en dus ook van de mooiste uitzichten kunt genieten.
Heb je een visum nodig voor Ethiopië?
Ja! Is dat moeilijk aan te vragen? Nee! Je hebt 2 opties.
Optie is 1 dat je je visum koopt bij aankomst op Bole International Airport in Addis Abeba. Dit is een visum voor 1 maand en kost 45 euro. Let wel: neem dollars mee! In ieder geval iets anders dan euro’s. Voorkom dat je met euro’s daar staat, want er zijn geen grenswisselkantoren die je er Amerikaanse dollars voor terug geven. Ook loopt er ‘s nachts niemand rond en zijn er weinig mensen die je dan kunnen helpen.
Optie 2 bezorgt een stuk minder stress en gedoe: regel je visum vooraf via Kesvisum.
Heb je inentingen nodig voor Ethiopië?
De inentingen of vaccinaties die worden aanbevolen voor reizen in Ethiopië zijn DTP, BMR en hepatitis A. een vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, tenzij je eerder in de zeven dagen voordat je Ethiopië binnen kwam, in een gele koorts land geweest bent. Indien je voor langere tijd in Ethiopië blijft, wordt aangeraden om tevens de vaccinaties voor hepatitis B, rabiës en tuberculose te halen. Zorg dus dat je je vaccinaties op orde hebt, zodat je tijdens het rondreizen in Ethiopie onbezorgd op pad kunt.
Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak klik hier.
Komt malaria voor in Ethiopië?
In Ethiopië komt malaria voor, in gebieden die lager gelegen zijn dan 2500 meter. Een uitzondering hierop is Addis Abeba. Voor de overige gebieden wordt aangeraden om malaria pillen te gebruiken. Daarnaast is het ook verstandig om andere maatregelen te treffen om te voorkomen dat je gestoken wordt. Bijvoorbeeld door ‘s nachts met een klamboe (link) te slapen en continue DEET of een andere muggenwerende spray te gebruiken. Malariamuggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg actief. Het dragen van lange kleding kan ook al helpen. Indien je je koortsig voelt nadat je in een malariagebied bent geweest, bezoek dan in ieder geval binnen 24 uur een arts.
Wat is de beste reisroute voor Ethiopië?
De mooiste rondreizen in Ethiopië beginnen vaak in Addis Abeba en gaan dan óf naar het noorden, óf naar zuiden. De mooiste en veelzijdigste rondreis is natuurlijk door beide kanten te doen, maar houd er rekening mee dat Ethiopië een groot land is. De afstanden tussen steden zijn ontzettend groot en 50 kilometer reizen duurt in Ethiopië een stuk langer dan bijvoorbeeld in Nederland. Voor inspiratie voor de beste rondreizen in Ethiopië, ben je op dit blog in ieder geval op het goede adres.
Is Ethiopië veilig?
Ethiopië stond bekend als een veilig land. Toen wij er waren, was er niets aan de hand. Op dit moment de veiligheidssituatie anders dan in 2019. Check dus altijd wat de situatie is in Ethiopië, voordat je je reis boekt.
Is het op het moment van reizen veilig? Dan geldt ook in dit land dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken en niet ‘s avonds nog alleen met al je waardevolle spullen op straat moet lopen. Het is sowieso verstandig om niet teveel te pronken met allerlei dure spullen als je in zo’n arm land bent. Kijk voordat je vertrekt wel altijd even op de website van de Rijksoverheid voor de laatste adviezen.
Is Ethiopië een duur land?
Zoals ieder land, kun je het zelf zo duur of goedkoop maken zoals je zelf wil. In de wat grotere steden heb je natuurlijk allerlei soorten restaurants. Als je écht lokaal wil eten kun je voor onder 1 euro eten. Ook als je budget wil slapen, is dat zeker mogelijk. Een privékamer met zijn tweeën kun je vinden voor 30 euro. Wat dat betreft, is Ethiopië extreem goedkoop. De activiteiten in het land maken het reizen echter wat prijziger. Omdat het toerisme nog niet helemaal haar doorgang heeft gevonden, zijn de excursies soms wat prijzig. Excursies naar de Danakil Depression en Erta Ale bijvoorbeeld, kosten gemiddeld xx , als je het los boekt. Daarom is het vaak een stuk voordeliger om voor een rondreis door Ethiopië te kiezen. Dit maakt het reizen door Ethiopië ook een stuk makkelijker en zorgelozer.
Koffie is trouwens he-le-maal goedkoop, want Ethiopië is écht een koffieland. Hier lees je meer over de herkomst van koffie.
Stopcontact/stekker
In Ethiopië worden de stopcontacten C en F gebruikt. Dit betekent dat de stekkers uit Nederland, passen in de stopcontacten in Ethiopië. Je hebt dus geen aparte reis- of wereldstekker nodig.
Wat voor verzekering heb je nodig in Ethiopië?
Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. De éen heeft bijvoorbeeld al een doorlopende annuleringsverzekering, en de ander sluit het per jaar af. En dat geldt ook voor een reisverzekering. Zorg er in ieder geval voor dat je dit voor de periode dat je weg bent, hebt geregeld. In het geval dat er wat gebeurt, is het wel handig om goed verzekerd te zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je aan de andere kant van de wereld zit. Daarbij komt ook kijken dat Ethiopië een derdewereldland blijft.
Boek je reis naar Ethiopië
Hoewel wij alles zelf gereisd hebben, kan ik me zomaar voorstellen dat je liever alles van tevoren boekt (als de situatie natuurlijk veilig is). Er zijn verschillende reisaanbieders die prachtige reizen door Ethiopië aanbieden. Hieronder vind je enkele opties:
Wil je meer te weten komen over Ethiopië en jezelf 100% voorbereiden? Bestel dan hier jouw Lonely Planet van Ethiopië. Veel voorpret en reisplezier!
0 reacties