Digital nomad worden reizen

Digital nomad worden? 6 Ideeën waar jij nog niet eerder aan hebt gedacht

 

Werken op het strand, een laptop op je schoot, om 13.00 alles afsluiten en een duik nemen in het zwembad, om vervolgens de rest van de dag leuke dingen te doen. Klinkt prima toch? Nu hoor ik je denken: ‘maar hoe dan?’. Met dit artikel ga ik je inspireren en geef ik je 10 ideeën zodat jij ook digital nomad kunt worden. Voor ons staat het avontuur namelijk volgend jaar te wachten! En de voorbereidingen kunnen natuurlijk niet vroeg genoeg getroffen worden.

Enne, heb jij een hekel aan de woorden ‘digital nomad worden’? Vervang dan digital nomad voor ‘online entrepreneur’ 🙂 

Nu eerst, wat is een digital nomad? Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk zijn of haar werk kan doen. Dat betekent dus dat jij kunt reizen en werken tegelijk, zo lang je maar een laptop en wifi hebt. Zie jij het digital nomad worden ook al voor je, of heb je nog belemmerende gedachten? 

 

‘Ik wil wel, maar…’

Herken je onderstaande gedachten?

– Ik wil wel digital nomad worden, maar ik heb onvoldoende skills 

– Ik heb nooit een opleiding gedaan in de marketing, dus ik denk dat ik dit niet kan 

– Ik ben nog nooit een onderneming gestart, dus ik heb geen idee hoe ik moet beginnen

– Ondernemen? Ik ken niemand om mij heen die dat ook doet, dus ik heb niemand om me heen die mij kan helpen. 

– Ik heb al zoveel rond gezocht, maar tot nu toe is er eigenlijk nog niets van de grond genomen omdat ik het niet leuk genoeg vond

Gelukkig zijn dit obstakels waar je overheen kunt en gaat komen, maar misschien niet alleen. Er zijn talloze cursussen of trajecten die je kunt volgen, waarin stap voor stap staat uitgelegd wat je kunt doen. 

Digital nomad worden

Mogelijkheden om online te werken, zijn er genoeg, je moet er alleen maar net op komen natuurlijk. Daarom laat ik je een aantal cursussen zien, zodat je het wiel ook niet zelf uit hoeft te vinden. Er staat vast en zeker wat voor jou tussen, dus ook jij kunt digital nomad worden. 

# Copywriting

Houd je van schrijven, lezen jouw teksten vlot weg en ben je ook nog eens goed in Nederlands? Wie weet is copywriting wel wat voor jou. Met copywriting verzorg jij de teksten (in alle vormen) van andere bedrijven, om uiteindelijk de opbrengsten voor dat bedrijf te verhogen. Je kunt denken aan nieuwsbrieven, mailing, webteksten, salespagina’s, social media content en ga zo nog maar even door. Vaak zitten bedrijven er totaal niet op te wachten om hun eigen teksten te schrijven, dus voila: jouw baan is gecreëerd. Volg hier een copywriting cursus en volg in 30 lessen de ins en outs! 

Overigens is copywriting wel net wat anders dan bloggen, maar ook bloggen kun je natuurlijk als digital nomad gaan doen. 

 

# Bloggen

“Kabbelende riviertjes, een helderblauwe, ijle lucht en een uniek uitzicht als je de top in het Trigblav National Park in Slovenië bereikt hebt.” Klinkt dit als jouw schrijfstijl? Wie weet is bloggen dan wel wat voor jou. Bloggen kan natuurlijk overal allerlei soorten onderwerpen. Weet je niet hoe je moet beginnen? Volg dan deze cursus en leer stap voor stap hoe jij jouw eigen blog kunt starten en daarmee inkomen kunt creëren. 

Wil je echt helemaal van het begin tot eind begeleid worden, zodat je écht een knaller van een blog neer zit? Dan is deze cursus waarschijnlijk echt wat voor jou. 

Vind je het vooral interessant om te ontdekken of het bloggen wat voor jou is en wil je de eerste stappen maken? Lees dan dit e-book eens.

# Affiliate marketing

Het hangt enigszins samen, want affiliate marketing kun je verweven in jouw blog. Affiliate marketing betekent dat jij een commissie krijgt over een bepaald bedrag van een product wat via jou is aangeschaft. Affiliate marketing heb je in verschillende vormen, namelijk low en high ticket affiliate marketing. Als jij affiliate marketing via jouw website stap voor stap wil leren, dan kun je dan het beste doen door deze cursus te volgen. Ik kan je garanderen dat je na het volgen van deze cursus over affiliate marketing alle ins en outs weet en succes gaat krijgen. 

# Word SEO specialist 

SEO staat voor search engine optimization en betekent zoekmachine optimalisatie. Als jij je specialiseert in SEO, kun je héél veel ondernemers helpen. Doordat jij SEO vriendelijke teksten schrijft voor hen, zorg jij ervoor dat hun inkomsten omhoog gaan. De meeste ondernemers en bedrijven weten niets van scoren in Google of zoekwoordenonderzoek, en weten dus ook niet hoe ze dit door middel van hun webteksten kunnen creëren.

SEO is geen hogere wiskunde, maar je moet maar net weten wat je moet doen. Dit valt dus ook prima te leren door een cursus, en door het daarna te doen natuurlijk. Prima optie dus, want je hebt hier enkel een laptop voor nodig. Digital nomad worden kan dus zeker als je het vak SEO gaat leren. 

Op zoek naar een onmisbare tool om jouw onderzoek uit te breiden? Zonder dit hulpmiddel kun jij niet vooruit. 

 

# Crypto’s

Toegegeven: dit is niet voor iedereen weggelegd, en handelen in cryptocurrency is niet geheel zonder risico. Maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt en als dit jou echt ligt, is dit een goede manier om je geld te verdienen. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om je de kneepjes van het vak te leren, bijvoorbeeld door middel van deze (gratis!) masterclass.

Benieuwd naar een duidelijkere uitleg over één van bovenstaande cursussen? Lees dan dit artikel zodat je een uitgebreider beeld hebt. Ik mocht namelijk één van deze cursussen voor je testen. Je kunt ook lid worden van deze community over passief inkomen.

# Creëer een online cursus

Je hebt skills, je beoefent een vak, je helpt mensen offline verder met iets waar je zelf heel goed in bent. Deze drie dingen zijn een perfect begin om een online leeromgeving te ontwikkelen. Het enige wat je hoeft te doen, is deze dingen in een cursus gieten en jouw kennis online aanbieden. Uiteraard kun je support aan blijven bieden, maar dat kan natuurlijk ook online. Het voordeel van een online cursus is dat je één keer maakt, en daarna blijven mensen jouw cursus aanschaffen. Oftewel: jouw inkomsten blijven binnen komen.

En denk niet te moeilijk, want er zijn zoveel mogelijkheden. Ben jij bijvoorbeeld vanlifer en kun je dit in een online cursus gieten? The sky is the limit! 

Heb jij geen idee hoe je een cursus kunt ontwikkelen? Hier leer jij alles om een rock solid leeromgeving op te zetten

Oriënterende fase?

Zit je nog meer in de oriënterende fase, en wil je er eerst achter komen welke skills jij bezit? Na deze gratis (!!) masterclass weet jij hoe je die skills in kunt zetten, én hoe je daarmee een inkomen kunt generen.

Enjoy the ride

Is dit voor jou genoeg inspiratie als je online entrepreneur of digital nomad wil worden? 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij plezier hebt in je werk en dat je je vak vol passie uitvoert. Wie weet staat hier boven dus iets tussen wat jou aanspreekt. Enne, als dat niet zo is, zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden die ik hier niet genoemd heb. Geniet ook vooral van de ontdekkingstocht, verwacht niet dat je binnen één maand weet wat je wil en je business opgestart hebt (en als dat wel zo is: super natuurlijk!) en enjoy the ride.

Zin om een keertje te sparren over dit onderwerp of heb jij nog goede ideeën? Let me know! 

Overigens wil ik nog even toevoegen dat dit artikel puur ter inspiratie is voor jou, om jou te voorzien van nieuwe ideeën en te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn. Ik heb zelf dus niet álle cursussen aangeschaft, just so you know 🙂

11 reacties op “Digital nomad worden? 6 Ideeën waar jij nog niet eerder aan hebt gedacht”

  1. Latoya de Jong

    Wat een ontzettend fijne post om gemakkelijk door te lezen met vele handige tips! Zo zie je maar, waar een wil is, is een weg. 🙂

  2. Deze blog geeft genoeg inspiratie voor het verwezenlijken van een locatie onafhankelijk leven. De boodschap is duidelijk: Gewoon ergens beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.